Vi lever i et kastesamfunn

Av | mars 8, 2022

Når var siste gang du reparerte noe som var ødelagt? Hvis mobiltelefonen din går i stykker, vurderer du i det hele tatt å reparere den? Hvis en sokk har et hull i seg, reparerer du den, kaster den, eller i mitt tilfelle … gjør den om til en fille! Hvis en del går i stykker på foodprosessoren, bestiller du den delen eller kaster du hele enheten? Neste gang noe er ødelagt, stopp før du kaster det (og legger til deponiene våre) … vurder alternativene dine:

  • Verksted – Ja, verksteder eksisterer fortsatt, og det er verdt å spørre hvor mye en reparasjon vil koste. Mine tre tenåringer prøver alltid å rettferdiggjøre å erstatte ødelagt elektronikk i navnet til ny teknologi, men lommeboken deres tillater ikke alltid det! Sønnen min sin iPod-skjerm sprakk, og han var i stand til å få den reparert for $ 50 i stedet for å erstatte den med den nyere modellen for $ 200. Visst, han ville ha likt den nyere modellen, men han hadde ikke råd til det. Lev innenfor dine evner!
  • Superlim – Jeg elsker superlim! De siste par månedene har jeg brukt superlim til å: reparere sålen på løpeskoen til sønnen min, reparere en julepynt og fikse en knott på baderomsskuffen. Super lim er min 30-sekunders reparatør! Jeg foreslår at du alltid har noen for hånden, og jeg er delvis til de små superlimene til engangsbruk, så du trenger aldri å bekymre deg for at den tørker ut.
  • Bytt ut del – Ofte kan du gå på nettet og bestille en rimelig reservedel til noe som matprosessoren din.
  • Doner det – For mange år siden pleide jeg å jobbe frivillig på sparsommelighetssalg, og jeg ble alltid overrasket over å oppdage at det er et marked for ødelagt elektronikk. Teknikere elsker å fikse ødelagte ting eller bare bruke dem til deler! Gi kastet ditt et nytt liv!
  • Resirkuler, resirkuler, resirkuler – Mange ting kan resirkuleres, så sjekk det først før du kaster det. Visste du at mange butikker tilbyr innbytteprogrammer?

La oss «kassere» kastesamfunnet vårt, og velge budsjettvennlige og jordvennlige alternativer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.